Annons

Slut med paketservice i Rydsgård

Från och med månadsskiftet får de boende i Rydsgård med omnejd åka in till Skurup för att hämta sina paket. Utlämningen på Rydsgårdshus upphör och därmed är det slut med posten på krogen.
Skurup • Publicerad 20 mars 2003

- Vi har helt enkelt varken plats eller tid att sköta hanteringen längre. Dessutom har miljö- och hälsoskyddskontoret bara gett oss dispens fram till den 1 april att ha paketen i samband med vårt varuintag, säger krögaren Göran Månsson. Platsbristen har blivit allt mer påtaglig sedan starten. Från början hade de bara försändelserna som skulle till adressater inne i samhället men nu har området utvidgats till att även gälla delar av landsbygden. - Ibland har vi nästan varken kommit fram eller tillbaka på grund av alla paketen. I och med att handeln på Internet ökar blir det också fler som får stora paket skickade till sig. Göran Månsson påpekar att postboxarna och försäljningen av frimärken kommer att finnas kvar men beklagar att rydsgårdsborna nu får åka till Skurup för att hämta paket. När krögarna förra året tog på sig uppdraget att sköta utlämningen var det efter långt letande efter en lämplig partner till Posten. Kaj Jönsson, chef för postområde Ystad, säger också att det förefaller bli svårt att hitta ett ersättningsställe. - Vi arbetar på att försöka finna någon som är intresserad av att ta över servicen men det lär inte bli till den 1 april. Det stora problemet är att hitta någon som har plats nog för paketen. - Jag känner inte så många handlare som har större utrymmen än de behöver, konstaterar Kaj Jönsson. Tills vidare kommer rydsgårdsborna att få åka in till Posten i Skurup för att kvittera ut sina paket. Kaj Jönsson påtalar dock att det finns en möjlighet att kostnadsfritt få paketen utburna av lantbrevbärare för dem som redan i dag får post på det sättet. Det förutsätter emellertid att man är hemma på de tider som lantbrevbäraren kommer.

Matz Jönsson matz.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons