Annons

Sopbilar försenades ytterligare

Skurup • Publicerad 8 januari 2005
Har bröt sig tjuven in i tisdags natt. BILD: JAN-OLLE PERSSON
Har bröt sig tjuven in i tisdags natt. BILD: JAN-OLLE PERSSONFoto: 

Väntan ser ut att bli lång för en del av renhållningsföretagets Sitas abonnenter. Detta efter att den enda fungerande bilen genomgick ett haveri i torsdags kväll, efter att man tvingats köra i skift sedan tidigt på morgonen.

Problemen började med att Sitas två sopbilar blev obrukbara i onsdags morse , då man upptäckte att någon stulit de datorer som väger de sopor som hämtas. Under dagen fick företaget ner en ny dator från Stockholm, så att man kunde börja köra den ena av bilarna på torsdagen.

Annons

– Vi har kört i skift med dubbel bemanning för att komma i kapp det vi missat i onsdags, säger Mats Karlsson på Sita.

I går torsdag stod arbetet stilla medan sopbilen reparerades. Mats Karlsson hoppas att folk har förståelse för att deras sopkärl får stå några dagar extra.

– Jag tror att de flesta förstår vilka förseningar såna här problem orsakar. Jag hoppas att allt hinner tömmas under lördagen, säger Mats Karlsson.

Christopher Lembke

skurup
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons