Annons

Sporten för de riktigt små

Skurup • Publicerad 19 oktober 2010
Det gäller att hålla tungan rätt i mun när man ska hitta målet. Linda Bosrup över skott. Hon har gått på alla tre träningarna och tycker att det är väldigt roligt. BILD: BASS NILSSON
Det gäller att hålla tungan rätt i mun när man ska hitta målet. Linda Bosrup över skott. Hon har gått på alla tre träningarna och tycker att det är väldigt roligt. BILD: BASS NILSSONFoto: 
Melker Andersson har fått lära sig att det är bra att sikta med en hand. Sedan gäller det att ta i.
Melker Andersson har fått lära sig att det är bra att sikta med en hand. Sedan gäller det att ta i.Foto: 
Kompisarna My Hansson och Maja Mårtensson styr glatt stegen mot omklädningsrummen där byta gummistövlar byts mot gymnastikskor.
Kompisarna My Hansson och Maja Mårtensson styr glatt stegen mot omklädningsrummen där byta gummistövlar byts mot gymnastikskor.Foto: 
Foto: 

ººPå föräldrars begäran har Skurup handboll startat en träning för barn 3-5 år. Efter tre träningar är succén ett faktum med över 50 barn i gruppen.

Kompisarna Maja och My kommer bokstavligen instövlande i Skurupshallen. Med glada miner och bestämda steg styr de mot omklädningsrummet. Här ska det spelas handboll!

Annons

– Titta, jag har barbie på skorna, säger My Hansson samtidigt som hon drar lite i sin nya IFK Göteborg-tröja.

Snart springer de runt på planen med övriga barn. Tränare Linda Karlsson berättar hur de var 15 barn efter första träningen. I går var de över 50 anmälda barn. Skurups kommun är mycket en fotbollskommun säger tränare Linda Karlsson. Handbollen slåss om samma barn, vilket märks på de många fotbollströjorna på barnen.

– Det finns inga aktiviteter för barn 3-5 år i Skurup. Men här får de chansen att lära sig motorik, koordination och att ta hand om varandra, säger hon.

Hon får medhåll av föräldrarna. Närmre 40 av dem följer träningen vid sidan av. Några är med på planen.

Joakim Larssons son Melker springer runt i en Barcelonatröja. Han bryr sig knappt om sin pappa.

– Här är jag bara en parentes. Men det är trevligt att se att han klarar sig på egen hand, säger han.

Och Melker stortrivs. Det är veckans stora snackis och att packa väskan och fylla vattenflaskan är väldigt viktigt. Helst kvällen innan.

– Och när vi kommer hem vill han gärna träna lite till, säger Joakim Larsson.

Han tycker också att det är viktigt att barn tidigt får ta del av föreningsliv. Handboll är ett perfekt sätt att lära sig motorik tycker han.

– Och de får också lära sig att vänta på sin tur, säger Joakim medan sonen Melker står i kön till att få kasta mot målet.

Fredrik Höij0411-55 79 03fredrik.hoij@ ystadsallehanda.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons