Annons

Stort firande på nationaldagen

Skurup • Publicerad 27 maj 2005

SKURUP. Dansmusik, unga talanger, jollesegling i Svaneholmssjön och högtidstal av kommunchef Rolf Christersson.

Programmet för årets nationaldagsfirande den 6 juni är nu klart. Kommunens samordnare Nils-Eric Magnusson är framför allt nöjd med att det blir en riktig scen som byggs upp vid slottet.

Annons

– Efter det mer formella firandet kommer det att bli musik från scen. Bland andra kommer de senaste segrarna i Ung Talang, Jennifer Skog, Karolina Svensson och Sofie Berggren, att framträda.

Musikalisk underhållning blir det även av Vemmenhögs sångkör, Skurups musikkår, Wemmenhögs musikanter, Skurupsortens folkdanslag samt ett lokalt pop- och dansband som heter Shine.

Gruppen består av Christian Olsson, Roger Hansson samt Marcus Sjögren. Konferencier blir Kenny Lee Hamann som även har hållit i trådarna i samband med Ung Talangtävlingarna.

De föreningar som kommer att visa upp sig blir Sydkustens radioamatörer, Sydfiskarna, Rydsgårds byalag, Skurups bågskytteklubb, Skurups Röda korskrets och Abbekås båtklubb.

Om allt går som tänkt ska båtklubben visa jollesegling i Svaneholmssjön. Firandet pågår mellan klockan 13 och 17. Den första timmen blir det traditionella ceremonier med utdelning av flaggor, idrotts-, miljö- och kulturpris, inmarsch med föreningar och högtidstal.

I år är det kommunchef Rolf Christersson som fått äran att tala för Skurupsborna.

Från klockan 14 blir det så underhållning från scen.

Matz Jönsson

SVANEHOLM
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons