Annons

Svårsålda villatomter reas ut av kommunen

Skurup • Publicerad 14 januari 2005

Som extra ärende i samband med onsdagens kommunstyrelse presenterades ett förslag om att sälja sex villatomter i Skivarp till reducerat pris.

Enligt kommunalrådet Niklas Sjöberg (m), är en halvering av det tidigare priset på 200 000 kronor ett rimligt pris för de aktuella tomterna som ligger i den norra delen av Skivarps tätort.

Annons

Socialdemokraten, Erik Renfors, anser att man borde sänkt priset successivt i stället för att genomföra en så drastisk dumpning av tomtpriset.

En liknande prissänkning har tidigare gjorts i Rydsgård där tomterna snabbt fick ny ägare.

" Precis som i Rydsgård ser vi detta som ett sätt synliggöra samhällena som attraktiva ställen att flytta till. Dessutom har skolan i Skivarp goda möjligheter att ta emot fler elever om det skulle vara barnfamiljer som är intresserade av att flytta dit, anser Niklas Sjöberg.

Kommunstyrelsen förslår att kommunfullmäktige ställer sig bakom beslutet att sälja sex villatomter i Skivarp till ett sammanlagt pris på 600 000 kronor.

De sex tomterna är vardera omkring 700 kvadratmeter stora och har varit till salu under 15 år.

Pernilla Roshäll Berthelot

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons