Annons

Svårt hitta lämpliga familjehem

Svårigheten att hitta lämpliga familjehem gör att kommunen inte avser att att ta emot mer än ett eller två ensamkommande flyktingbarn.
Skurup • Publicerad 29 oktober 2010

– Det blir tuffare och tuffare att hitta bra familjhem. Tempot i samhället gör att resurserna hos familjerna krymper, säger Drago Stojkovic-Stenberg, på Skurups kommun.

Av de tre familjehem som anmält sitt intresse av att ta emot ensamkommande flyktingbarn återstår två. Kommunen har efter noggrant utredande av lämpligheten gjort klart med familjen Axelsson (se artiklen ovan). Lämpligheten att ta emot ensamkommande flyktingbarn utreds just nu hos ytterligare en Skurupsfamilj.

Annons

Beslutet om den familjen ligger sannolikt relativt sett nära i tiden. Går allt i lås kan kommunen därefter inleda förhandlingar med Migrationsverket om att ta emot flyktingbarn. Sannolikt kan kommunen i de samtalen erbjuda Migrationsverket två platser – ett barn hos vardera familj.

Det är ännu oklart när kommunen inleder förhandlingarna med Migrationsverket.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Robert Jönson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons