Tillfälligt tillstånd för Fiskerian

Mossby Fiskeria får bara ett tillfälligt tillstånd av byggnadsnämnden att ställa upp sin bod för försäljning på Mossbystrand.
Skurup • Publicerad 18 maj 2002

Till byggnadsnämndens protokoll ville dock Stig Svensson (s) ha en skriftlig anteckning om att han anser att Mossby Fiskerias försäljning borde flyttas till en annan plats. Mycket återstår innan den permanenta försäljningen på stranden, som företaget vill ha, eventuellt kan öppnas. Det krävs dispens från strandskyddet om anläggningen ska bli permanent. Miljö- och hälsoskyddsnämnden ska pröva om det är möjligt att ge ett godkännande till verksamheten för ett år framåt. Från år 2003 måste dock verksamheten iordningställas enligt livsmedelslagstiftningen. Ett permanent tillstånd kommer att kräva en stor ombyggnad, enligt miljö- och hälsoskyddskontoret.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.