Träd bort från stationsplanerna

Banverket rationaliserar sina planer för hur den nya Pågatågsstationen i Rydsgård ska se ut, bland annat efter vad som är tekniskt genomförbart.
Skurup • Publicerad 25 april 2002

Det kommer inte att planteras några träd längs Bangatan söderut och längs fastigheten Örsjö 1:63. De planerade träden mellan gångrampen och Bangatan får inte plats och försvinner därför. Även träden mellan järnvägen och Bangatan närmast Västra Storgatan utgår eftersom de kan ställa till med bekymmer ur elsäkerhetssynpunkt. Vissa andra ändringar görs också. Det blir parkeringsplatser på södra sidan av stationen i en rad längs plattformen. Belysningen från plattformen kommer då även att användas för parkeringsplatserna. Det kommer bara att placeras stenläggning vid busshållsplatsen och trapporna. I övrigt blir det asfalt. Ett provisoriskt väderskydd för den södra sidan av plattformen kommer också att sättas upp öster om det läge som föreslagits för det permanenta väderskyddet.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.