Annons

Träffar för högstadieföräldrar

Skurup • Publicerad 28 januari 2005

I mitten av nästa vecka är föräldrar till samliga elever på Mack-leanskolan inbjuda till information- och samtalsträffar om tonårsfrågor och föräldrarollen som gemensam nämnare.

Det senaste året har kommunen arbetat aktivt med att få fram ett nytt policydokument för hantering av våld och droger bland ungdomar. Under ledning av ungdomscentrum, Pelikanen, och skolan drivs också ett aktivt utbildningsprojekt kring beteendefrågor och utbildning av kamratstödjare i skolorna i Skurup.

Annons

Föräldraträffarna i Rutger-skolans aula på onsdag och torsdag nästa vecka kommer att knyta samman många frågor kring relationer mellan föräldrar och tonårsbarn och relationer ungdomarna emellan. Några av ämnena som kommer att tas upp under kvällen är gränssättningar, attityder, våld och droger.

– Vi tycker det är viktigt att lyfta fram betydelsen av föräldrarollen inte minst som viktig förebild för barn och ungdomar, säger fältsekreteraren, Jörgen Andersson, som ingår i personalstyrkan på ungdomscentrum Pelikanen, som svarar för inledningen vid föräldrasammankomsterna nästa vecka.

Därefter kommer kamratstödjaren, Daniel Diaz, från Hassela att prata om sitt arbete och olika värderingsfrågor som berör ungdomar. Efter en gemensam information kommer föräldrarna att få fortsätta kvällen med samtal och diskussioner ihop med klassernas kontaktlärare.

I mindre grupper kommer det att ges tillfälle att diskutera alla slags frågor som berör ungdomar och föräldrarollen i största allmänhet.

De föräldrar som är intresserade av att medverka ges möjlighet att dela med sig av egna tankar och erfarenheter.

Pernilla Roshäll Berthelot

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons