Annons

Trångt på YA:s tårtkalas

YA störst i Skurup. Det var det många som tyckte det fanns anledning att fira. Stundtals var det trångt kring borden när det i dag bjöds på tårta på redaktionen.
Skurup • Publicerad 13 mars 2003
BILD: JAN-OLLE PERSSON
BILD: JAN-OLLE PERSSONFoto: 

Flera av dem som tittade in hade haft tidningen under många decennier. Ingeborg och Henry Nilsson är båda uppväxta med YA och kan därmed säga att de läst tidningen i nästan 80 år. Självfallet hade de sin bröllopsannons i YA och på väggen därhemma sitter också ett inramat urklipp. - Det är på vår son Ulf från den tiden han spelade i Rydsgårds AIF. Jag kommer inte ihåg vilket år det var men klippet är från när de vann YA-cupen, berättar Ingeborg Nilsson. När hon tänker tillbaka på alla åren hon följt tidningen är det främst två saker som slår henne. - Det var jättebra att formatet blev mindre. Sen är det också många fler sidor. Förr i tiden var det bara några blad. Naturligtvis minns både Ingeborg och Henry Nilsson många av de nyheter som passerat revy i YA under åren. - Tågolyckan i Kallsjö 1929 kommer jag ihåg och så när Marsvinsholms gård brann. Sen var det Ystadutställningen Fritiden 1935, minns Henry Nilsson. Ingeborg Nilsson kommer för sin del speciellt ihåg de numer filmatiserade morden i Hurva. - Jag minns det så väl för det var samma dag som Henry fyllde 30. Vid samma bord sitter Harald Hansson som läst YA i drygt 50 år. Han arbetade själv med att köra ut tidningen och brukade då ta ett exemplar av YA och Sydsvenskan eftersom det oftast blev något över. Nu är han pensionär och har god tid att läsa tidningen på morgonen. - Nu har jag ingen brådska utan läser om alla kommunerna. Men jag börjar alltid med att läsa Gomorron på förstasidan. Och så läser jag Dahlströms krönika i del två för jag tycker han skriver så roligt. Sebastian Glifberg och Jakob Johansson tillhör den yngre läsekretsen. Båda går på Mackleanskolan och säger att de tittar i tidningen varje dag. - Oftast blir det på serierna, sporten eller skurupssidan. Till det blev det i går också var sin tårtbit.

Matz Jönsson matz.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons