Annons

Tror inte på ny väg vid Slimminge

Att bygga en ny väg runt om Slimminge vore ett sätt att lösa problematiken med parkerade bilar utanför skolan i samband med lämning och hämtning. Men kommunens tekniske chef Bo Svensson anser det som mindre troligt inom överskådlig tid.
Skurup • Publicerad 10 mars 2003

Formellt är det Vägverket som är väghållare men eftersom de relativt nyligen gjort insatser för att förbättra trafikmiljön i byn tror Bo Svensson det ska mycket till för att de ska prioritera en ny väg vid Slimminge. Det säger han i ett svar på den skrivelse som Slimminge LRF-avdelning kom in med för ett tag sedan. Föreningen påtalade svårigheterna att köra genom byn då personer parkerar utmed genomfartsgatan. En kartläggning i höstas visade att det emellertid finns omkring 50 parkeringsplatser i Slimminge. Bo Svensson påpekar också att gatan är huvudled vilket betyder att det är förbjudet att parkera där. Han föreslår att övervakning bör ske även om det blir svårt att genomföra i praktiken.

Matz Jönsson matz.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons