Turistföreningen säger nej till vindkraft

En vindkraftpark utanför sydkusten kan skrämma bort turisterna. Det anser Svenska turistföreningens sydvästra krets i Skåne.
Skurup • Publicerad 14 september 2002

I ett brev till kommunen uttrycker de sin rädsla för att havsbaserade vindkraftverk som ligger så nära stranden att de syns därifrån kommer att medföra negativa konsekvenser för både naturvärdena och turistintressena. De påpekar att kusten och den fria horisonten har ett stort värde även för rekreation för boende i området. Den sydvästra kretsen poängterar att det emellertid inte motsäger sig all vindkraft men att den till havs måste placeras så långt bort från land att verken inte blir synliga. Att en krets av Svenska turistföreningen uttalar sig i frågan motiverar de med att de har som syfte att värna om och skapa förutsättningar för upplevelser i närmiljön.

Matz Jönsson matz.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.