Annons

Tvist om takkupa kan lösas

Skurup • Publicerad 18 maj 2005

En tillbyggnad som förvandlar en alltför stor takkupa till en mer tilltalande vinkelpåbyggnad. Det kan bli lösningen på den långdragna tvisten mellan kommunen och en husägare i Dybäck.

Husägaren skulle senast 1 juli i år åtgärda takkupan så att den uppfyllde kommunens krav, annars kan ett vite på 25000 kronor dömas ut.

Annons

Nu har kommunens stadsarkitekt och byggnadsinspektör i stället besökt husägaren och tagit fram ett förslag till en alternativ lösning:

– Genom att en liten vinkel byggs ut från huset, och kupan byggs om till ett sadeltak över utbyggnaden, så blir det estetiskt mer tilltalande än den nuvarande kupan, säger Robert Werner.

Till nästa möte i maj vill byggnadsnämnden se färdiga ritningar innan man kan fatta slutgiltigt beslut i frågan. I så fall måste också husägarens tidsfrist förlängas något.

Ulrika Wangel

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons