Annons

Ungdomens Hus får nya instrument av Lions

Nya instrument som Lions skänkt och en ny replokal ska sätta fart på det unga musiklivet i Skurup.
Skurup • Publicerad 11 maj 2005
Glenn Malm, Jim Hampe Hansson, Roger Malm och Helena Nilsson provar de nya instrumenten. Längst bak syns Bengt Ågren och Lennart Peterson Brodda, kassör respektive president i Skurups Lions Club som arbetat ihop pengarna till instrumenten under Lions årliga julgransinsamling. Bild:Thorsten Persson
Glenn Malm, Jim Hampe Hansson, Roger Malm och Helena Nilsson provar de nya instrumenten. Längst bak syns Bengt Ågren och Lennart Peterson Brodda, kassör respektive president i Skurups Lions Club som arbetat ihop pengarna till instrumenten under Lions årliga julgransinsamling. Bild:Thorsten PerssonFoto: 

Källaren under Ungdomens Hus på Tegelgatan kanske inte ser så mycket ut för världen än - råa betongväggar, lite unken luft och ingen godkänd nödutgång. Men det ska det snart bli ändring på, berättar ungdomssekreteraren Conny Ekstrand.

Källarrummet håller nämligen på att bli replokal. I höst kan det bli klart, med ljudisolerade väggar, och en dörr som uppfyller brandsäkerhetskraven.

Annons

Och i går var det officiell invigning av den uppsättning instrument som Lions i Skurup skänkt till Ungdomens hus. Lions har arbetat ihop 20000 kronor, vilket räckt till både bas, gitarr, förstärkare, keyboard, trummor och mikrofoner, tack vare att Conny Ekstrand hörde talas om en musikaffär i Malmö som sålde ut allt.

– Vi i Lions vill gärna satsa på ungdomarna här i Skurups kommun, berättar Lennart Peterson Brodda, president för Skurups Lionsklubb som också skänker 10000 kronor till antidrogkampanjen Tobaksfri Duo. De nya instrumenten har redan börjat användas, och tillsammans med den blivande replokalen hoppas nu Conny Ekstrand liksom Owe Rindstrand, samordnare på Vändpunkten, på att det ska bli ny fart i Skurups musikliv.

– Det har varit lite dött några år men nu kan det hända saker, säger Owe Rindstrand.

Nere i källaren provspelar några ungdomar instrumenten och lokalen.

– Det behövs verkligen en replokal i Skurup, säger Glenn Malm vars band Idiot Savant nu repar i Ystad.

Ulrika Wangel

0411-55 79 03

Ulrika.wangel@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons