Annons

Vägbygge hotar semestern

Den sena och blöta vintern har försenat ringledens utbyggnad med minst ett par veckor. Nu är arbetarnas semester i farozonen om bygget ska vara klart i september.
Skurup • Publicerad 24 maj 2005

Tanken var att arbetet med ringledens fortsatta sträckning i söder skulle ta ny fart i början av april.

Men all snön i slutet av vintern medförde att jobbet inte kunder återupptas förrän i slutet på april.

Annons

Anders Johansson, platschef på Vägverket Produktion, säger nu att det ser ut som om det måste pågå verksamhet hela sommaren för att hålla tidsplanen som innebär att vägen står klar till den 1 oktober.

– Vi får se hur vi ligger till men troligen får vi saxa på något sätt så att det är några som arbetar.

Orsaken till den uppskjutna vårstarten är att marken inte får vara för fuktig. Anders Johansson berättar att man nu gör de sista schaktningarna. Sedan är det dags att lägga på först ett tjockare lager och därefter bärlagret.

Sträckan från Västergatan och ner till den nya infarten vid Saritslövsvägen är i princip klar att börja beläggningsarbetet på. Ännu återstår en del jobb med den sydliga delen ner till vägen mot Västra Vemmenhög. Allra sist tar man itu med schaktningen öster om den vägen och den blivande rondellen i korsningen.

Även arbetet med att förändra själva Saritslövsvägen har inletts. En stor mittrefug som smalnar av vägen har anlagts och dessutom har förlängningen ut mot Sjölandet breddats.

Anders Johansson berättar att anläggandet av nya infarter till fastigheter längs ringleden också påbörjats.

En äldre väg i ringledens riktning utanför Saritslöv kommer att rivas och tas bort.

När utbyggnaden av ringleden är färdigställd förbinder den E65-avfarten vid Svaneholm med vägen till och från Västra Vemmenhög.

Den första etappen fram till Västergatan invigdes i början av maj 2002. Några dagar senare stängdes den gamla infarten från E65 som ledde in på Svaneholmsvägen.

Matz Jönsson

Annons

0411 - 55 79 01

matz.jonsson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons