Annons

Vinnare med segerhuva

Skurup • Publicerad 20 maj 2005
Pensionärsparet Ulla och Stig Jönsson från Skurup hjälptes åt att skrapa fram vinsten på sin Sverigelott, som de köpt av Jonny Nilsson. Bild: Ulrika Wangel
Pensionärsparet Ulla och Stig Jönsson från Skurup hjälptes åt att skrapa fram vinsten på sin Sverigelott, som de köpt av Jonny Nilsson. Bild: Ulrika WangelFoto: 

Det verkar som Skurupsborna har tur i spel för tillfället. Jonny Nilsson som säljer lotter för traktens idrottsklubbar har sålt flera rejäla vinstlotter den senast tiden.

Häromdagen var det dags för Stig och Ulla Jönsson att ha tur. På en Sverigelott som Stig köpt skrapade Ulla fram 100 000 kronor.

Annons

– Stig skrapade fram fyra rutor och jag tog den sista, säger Ulla.

Fast något lyxliv blir det inte för pengarna som sannolikt blir bidrag till barn och barnbarn.

Och vinsten fick Ulla, som vuxit upp med nio syskon som statarbarn, att komma ihåg sin mors ord från barndomen:

– När jag var knappt fem gick jag och en kamrat bort oss i skogen vid Stjärneholm och blev inte hittade förrän dagen efter, efter att ett stort uppbåd med militärer och allt gått skallgång. Efter att vi blev hittade välbehållna sa min mor att jag är född med segerhuva, säger Ulla och skrattar.

Men i så fall verkar den turen ha smittat av sig på fler i syskonskaran. Ijanuari i år vann nämligen Ullas syster i Kävlinge en bil på Bingolotto.

Ulrika Wangel

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons