Annons

Vinsterna vek neråt för företagen i Skurup

Vinster och omsättning rasar för företagen i Skurup. Det visar en ny rapport från intresseorganisationen Företagarna. Från plats 54 i fjor till plats 220 i år.
Skurup • Publicerad 25 oktober 2010

– Jag har ingen förklaring till att det ser ut som det gör, säger Magdalena Hellström, näringslivschef i Skurups kommun.

Andra halvan av 2008 började lågkonjunkturen slå igenom också i Sverige. Företagsvarslen och konkurserna duggade allt tätare.

Annons

Någon analys av orsakerna till att raset slog så hårt mot Skurup jämfört med andra skånska kommuner har näringslivschefen ännu inte gjort.

– Kanske tar det längre tid här innan det vänder igen, konstaterar Hellström.

Företagarna består av 70 000 företag. Tillsammans med Upplysingescentralen UC har man försökt belysa vad företagen åstadskommer för kommunen och dess invånare i form av tillväxt. Undersökningen svara inte på frågan var företagsklimatet är bäst. I stället har Företagarna granskat företagens omsättning och vinst.

I Skurup rasade vinsterna med 31 procent i förhållande till året innan. Genomsnittet i Sverige ligger på fyra procent.

– Vi tittar just nu på näringslivsstrukturen för att avgöra och vad är det för företag vi behöver få hit för att kunna komplettera den sturktur vi har. Dessutom undersöker vi hur det ska gå till, säger Hellström.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Robert Jönson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons