Annons

Visionen om Abbekås tar form

Abbekåsborna har goda chanser att verkligen få sin röst hörd när kommunen planerar för ortens framtid. Det tror Abbekås byalags ordförande Hans Lindell.
Skurup • Publicerad 25 februari 2002

- Jag har goda erfarenheter av att arbeta med kommunen. De lyssnar, men sen är det ju ekonomi och annat som styr, säger han en dryg vecka efter mötet mellan abbekåsborna och stadsarkitekt Robert Werner. Mötet i förra veckan var början på arbetet med den fördjupningsplan över hur Abbekås ska se ut i framtiden som Skurups kommun vill ta fram tillsammans med de boende. Hans Lindell ser abbekåsbornas visionsplan som ett eget dokument som invånarna äger, oberoende av vilka planer kommunen gör upp. Sedan får man hoppas att Skurups kommun rättar sig så mycket som möjligt efter visionen, menar han. Sedan mötet har en organisationsgrupp bestående av åtta personer bildats. Den ska arbeta fram de huvudfrågor, till exempel kommunal service, kommunikation och turism, som den gemensamma visionen ska bestå av. När den biten är klar gäller det att entusiasmera abbekåsborna att delta i arbetet med de olika frågorna. Det kanske inte blir helt lätt, menar Hans Lindell. - Många tycker att det är bra att det här görs. Men man vill inte alltid ta tag i det och arbeta själv, säger han. Han tror att den gemensamma visionen kan vara klar till hösten. Text: Fredric Mehlin

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons