Vite för ej genomförd plantering kring tomt

Länsrätten har dömt två män till att betala ett vite på 5 000 kronor eftersom de inte har utfört den skylande skyddsplantering runt sin tomt utmed Pågatågsspåret som byggnadsnämnden i Skurups kommun bestämde att de skulle göra redan i augusti 2000.
Skurup • Publicerad 29 maj 2002

Kommunen ville egentligen att vitet skulle vara dubbelt så högt och vara kopplat till en uppröjning på tomten eftersom den anses vara skräpig. Det godkände dock inte länsrätten eftersom nämnden inte hade varit tillräckligt tydlig i sitt vitesföreläggande med vad som skulle städas upp. Skurups kommun anser bland annat att den skräpiga tomten, och avsaknaden av en skylande plantering runt den, äventyrar de åtgärder som kommunen ska göra runt tomten och Pågatågsspåret för att förbättra livsmiljön för invånarna. De två männen tycker å sin sida att ett nytt slutdatum för den skylande planteringen ska sättas i stället. De säger sig vara villiga att plantera så fort detta är lämpligt ur säsongssynpunkt.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.