Annons

Ytterligare inbrott i lägenheter

Ännu ett inbrott upptäcktes i centrala Skurup under eftermiddagen på fredagen. En lägenhet i centrala Skurup hade utsatts för inbrott och en mängd med kläder och cd-skivor hade försvunnit.
Skurup • Publicerad 3 augusti 2002

Det var den tredje händelsen på kort tid som drabbat boende i Skurup. I torsdags kväll tog sig någon in i en lägenhet, medan den 80-åriga damen som bor där var ute i ett kort ärende. Det försvann smycken och pengar till ett ännu okänt värde. Polisen hittade inga brytmärken på dörren, så antingen hade tjuven en nyckel eller så lämnades lägenhetsdörren olåst. Någon gång mellan tisdag och torsdag drabbades en sommhusägare av total vandalisering av sitt hus. När ägarna kom för att titta till bostaden under torsdagen mötte de en obeskrivbar förödelse. Någon hade lagt ner stor kraft och energi på att slå sönder allt som gick. I köket hade spisen sparkats sönder, allt glas krossats och hyllor rivits ner, mikrovågsugnen hade också den slagits sönder. Handfat och toalett var förstörda, i tv-rummet var alla hyllor välta och stereon krossad. Än så länge vet inte ägarna om något blev stulet. Troligen kom förövaren in genom ytterdörren som av misstags lämnats olåst. Under fredagen trodde polisen inte att det fanns något samband med händelserna. Men senare samma dag upptäcktes alltså ytterligare ett inbrott i en lägenhet i Skurup. Det är ännu okänt hur inbrottet gick till.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons