Nyheter

Kommunen måste ta tag i parkeringsproblemet

Smedstorps byalag och Bygdegårdsförening vill ha kommunens hjälp att lösa två parkeringsproblem. Det ena gäller parkering vid Smedstorpskorset och det andra parkering vid järnvägsstationen.
Nyheter • Publicerad 20 januari 2012

– Ett stort antal personer pendlar med buss på sträckan Lund-Simrishamn. Förutom bybor är det personer som kommer från både St Olof och Hammenhög med flera ställen, säger Per-Åke Edstrand, ordförande i byalaget.

Det är fullt möjligt att göra en parkeringsplats norr om vägen vid busshållplatsen i Smedstorpskorset. Marken ägs av kyrkan som enligt byalaget gett sin tillåtelse att göra en parkeringsplats där.

– Vi har kontaktat Trafikverket som lovat ta tag i frågan och kontakta kommunen, säger Per-Åke Edstrand men eftersom ärendet drar ut på tiden vill vi be kommunen att skynda på det.

Ett annat problem är parkeringen vid järnvägsstationen som inte räcker till eftersom många pendlare använder den. Byalaget har till Trafikverket föreslagit att de ska göra en parkering söder om stationen där det finns mark som de kan disponera.

– Men enligt Trafikverket går inte det av olika skäl. Till exempel för att man då måste gå över spåren för att komma till parkeringen, säger Per-Åke Edstrand. Vi köper inte det argumentet eftersom samma typ av övergång finns i Gärsnäs. Nu vill vi än en gång väcka frågan om en ny parkering vid stationen och ber kommunen ta tag i frågan.

INTERNAL INTERNAL
Lollo Bark
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.