Annons

14-årig skateboardtalang får SOK-stöd

Olympiskt • Publicerad 4 januari 2021
Skateboard är ny OS-gren. Arkivbild.
Skateboard är ny OS-gren. Arkivbild.Foto: Fredrik Varfjell/TT/NTB

Det är 200 dagar kvar till OS i Tokyo. Men det är inte till sommarens spel som Sveriges olympiska kommitté sätter sin tro till skateboardtalangen Hampus Winberg. SOK har tagit ut 14-åringen till sitt Topp- och talangprogram med sikte på OS i Los Angeles 2028.

"Med Hampus välkomnar vi en ny generation idrottare med sikte på LA 2028 och OS 2032. De närmaste två åren ser vi framför oss möjligheten att långsiktigt satsa på ett 30-tal unga aktiva på samma sätt. Hampus är dock en kille som redan har trick med svårighetsnivåer som i nästa steg kan ta honom till bra prestationer redan in Paris 2024", säger SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo till SOK:s webbplats.

Annons

Hampus Winberg, från Varberg, blir den tredje skateboardåkaren i Topp- och talangprogrammet efter Oskar Rozenberg Hallberg och Kalle Berglind. Alla tre har nått sina framgångar inom OS-grenen park. Winberg tog SM-guld 2019 och kom trea 2020 efter Rozenberg Hallberg och Berglind.

Skateboard debuterar på OS-programmet i Tokyo i sommar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons