Annons

YIF-damerna kom tillbaka – åkte på ”anständig förlust”

Från ett presumtivt haveri – till en anständig förlust.
Efter drygt 13 minuter låg YIF under med 3-11 mot allsvenska topplaget HK Aranäs.
Efter 60 minuter var avståndet det samma – åtta bollar. Aranäs är fortsatt obesegrat och vann i Ystad Arena med 27-35.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Handboll • Publicerad 5 november 2022
YIF:s damer åkte på en klar förlust mot Aranäs efter en riktigt tung start.
YIF:s damer åkte på en klar förlust mot Aranäs efter en riktigt tung start.Foto: Mark Nordvall Hanlon

YIF-damerna såg ut att åka på ett svidande nederlag mot starka Aranäs. Ingenting fungerade i upptakten och de tekniska felen stod som spön i backen. Kungsbackalaget ryckte ifrån till 3-11 och, ja, klädde mer eller mindre av hemmaspelarna.

Men någon utskåpning blev det aldrig. YIF jobbade sig in i matchen, kom in i tuffheten och tempot, och började bita ifrån. Faktum är att YIF spelade helt jämnt med Aranäs under matchens 46 sista minuter. En stark prestation.

Annons

Nyförvärvet Wilma Svensson gjorde ett mycket fint intryck på högerkanten och satte alla sina fyra avslut. På det blev hon målbäst i YIF, tillsammans med Maja Svensson som också gjorde fyra mål.

Mycket duktig var också Sally Svensson, som kom in med mycket glöd, både framåt och bakåt. Bäst av alla var kanske ändå Tilda Lilja, försvarsspecialisten, som kryddade sin starka defensiva insats med att göra tre mål.

Jan OhlssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons