Annons

Åberg i ensam ledning inför avslutningen

Svenske golfsensationen Ludvig Åberg är i ensam ledning i Europatourens stortävling i London inför söndagens avslutning.
23-åringen toppar med två slag före Ryder Cup-kollegan Tommy Fleetwood och Connor Syme.
– Jag är lyckligt lottad, säger svensken.
Golf • Publicerad 16 september 2023
Ludvig Åberg fortsätter att imponera på Europatouren.Foto: Zac Goodwin/AP/TT

Han började lugnt, succérookien från Eslöv. På det fjärde hålet, en kort par 5, blixtrande han till. Bollen gick i hål på tre slag – eagle.

Sedan rullade det på för Åberg som gick ut på den ikoniska banan Wentworth i ledarboll tillsammans med landsmannen Sebastian Söderberg.

Annons

– Det är väldigt roligt. Det kändes som jag slog bollen bra, även om jag missade lite vänster med drivern. Jag gjorde några fina parräddningar här och där och några bra slag för birdie också, säger Åberg i Viaplays sändning.

Birdies på det sjunde, åttonde och tolfte hålet följde innan han ställde till det rejält på det 13:e.

Lång bogeyräddning

Utslaget gick rätt in i skogen, Åberg tvingades först droppa och därefter spela ut sig i sidled. Inspelet lämnade svensken rejält kort om flaggan innan han rullade i vad som antagligen var hans livs bästa bogey.

– Jag vet inte hur lång den putten var. Det kändes rätt bra när den gick in, det är väl en sådan bonus, antar jag.

Därefter var det åter samma stabila spel från Åberg som vanligt. Birdies på 15:e och avslutande 18:e hålet ger honom en två slags ledning och chans att vinna sin andra proffstitel i karriären. Åberg står på totalt –16 efter sin 66-runda.

– Jag ser fram emot det. Det hade jag gjort även om jag inte hade lett. Det är en ikonisk plats och jag är lyckligt lottad som får spela bra golf här. Förhoppningsvis kan jag fortsätta med det, säger Åberg.

Gjort kometkarriär

För Söderberg gick det inte lika bra. Han gick hela sju slag över par och halkade ner till en 53:e plats.

Näst bäste svensk inför söndagen är i stället Vincent Norrman på 28:e plats på –7 totalt. Norrman som förra veckan vann Irish Open på Europatouren.

Ludvig Åberg har tagit golfvärlden med storm sedan han blev proffs för bara tre månader sedan. För två helger sedan tog han sin första proffsseger när han vann i Schweiz.

Några dagar senare togs svensken ut i Europas Ryder Cup-lag – som möter USA i Rom om två veckor.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons