Annons

"AC" bad Eriksen om råd inför hjärtoperation

Malmö FF-stjärnan Anders Christiansen drabbades av hjärtproblem och missar resten av säsongen.
Från sjukhussängen frågade han Manchester United-stjärnan Christian Eriksen om råd innan han skulle operera in en sorts pacemaker.
Fotboll • Publicerad 14 juni 2023
Malmös Anders Christiansen bad sin landsman Christian Eriksen om råd inför sin pacemakeroperation. Arkivbild.
Malmös Anders Christiansen bad sin landsman Christian Eriksen om råd inför sin pacemakeroperation. Arkivbild.Foto: Anders Bjurö/TT

MFF:s lagkapten Anders "AC" Christiansen opererade i slutet av maj in en ICD-dosa, som är en sorts pacemaker.

– Jag hann prata med Anders innan han gjorde operationen. Han ringde från sjukhuset och frågade hur läget är med en ICD. Så jag sade till honom att det inte är några problem med att ha en ICD, säger Eriksen.

Annons

Manchester United-spelaren fick en ICD-dosa inopererad efter att han drabbats av hjärtstopp mitt under Danmarks EM-match mot Finland på Parken i Köpenhamn sommaren 2021.

– Han frågade vad en ICD är, vad den kan och inte kan, och då fick jag säga till honom att det inte spelar någon roll vad den kan göra. Det viktigaste är att vara säker och att vara i goda händer.

Det var under en träning veckan inför bortamatchen mot Elfsborg (0–3) den 28 maj som MFF:s lagkapten drabbades av plötslig yrsel och illamående. Dansken missar resten av säsongen.

Enligt Eriksen tänker han själv inte längre på att han har en ICD-dosa.

– Jag tänker bara på min när det nämns. Den har blivit en del av mig. Han kan finnas där för sin familj, och det är inget dåligt med att ha en ICD, förutom att man måste gå förbi skannern på flygplatsen och att man får inte dyka, säger den danske landslagsmannen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons