Adam Barchan klar för TFF

För en tid sedan skrev vi om André Jeppsson från Onslunda som skrivit kontrakt med Malmö FF - nu är det dags för nästa sydöstskåning att gå på fotbollsexport. Abbekåskillen Adam Barchan har nyligen skrivit på ett treårskontrakt med Trelleborgs FF.
Sport • Publicerad 21 september 2009

Adam har haft fotbollen som en stor del av sitt liv ända sedan barnsben. Som femåring tog han sina första steg i karriären i Skivarps GIF. I tioårsåldern tog han steget över till Skurups AIF och som 14-åring fick han debutera i klubbens A-lag och blev ordinarie på sin position.

Denna framfart uppmärksammades av Trelleborgs FF som bjöd in Adam till ett sommarproffsläger förra sommaren. Han var även på ett läger med LB 07:s pojkelitlag.

För ett år sedan blev det spel med nämnda lag i LB 07 och fortsättningen i våras innebar spel även i pojkallsvenskan, juniorallsvenskan, U21-laget och A-laget.

Men nyligen bestämde sig Adam för att prova vingarna i Trelleborgs FF och kontraktet som skrivits är på tre år. Adam kommer att träna med TFF:s tipselitlag och har även gjort succé i Skånelaget i år.

Till vardags går han första året på Borgarskolans fotbollsgymnasium i Malmö.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.