Annons

Åh, ljuva serietabell!

Obesegrade efter fyra omgångar. Etta och tvåa i division 4 Östra Skåne. Brantevik och Sjöbo har fått en drömstart på årets fotbollssäsong.
Sport • Publicerad 10 maj 2005

"För mycket av det goda kan vara underbart", sade en gång den amerikanska författarinnan Mae West.

Fotbollsvänner till Branteviks och Sjöbos idrottsföreningar är nog beredda att hålla med henne när de gottar sig i deras lags succéstart på årets seriespel.

Annons

Titta i tabellen här intill bara.

1. Brantevik, 10 poäng, 0 förluster.

2. Sjöbo, 10 poäng, 0 förluster.

Om lagen fortsätter i samma stil blir säsongens första derby den 17 juni (Sjöbo IP) något alldeleles extra.

Redan ikväll smäller det dock igen när den femte omgången spelas. Sjöbo möter Veberöd på bortaplan medan Brantevik tar sig an Höör hemma på idrottsplatsen. YA-sporten har tagit pulsen på lagens tränare inför kvällens matcher.

Fen frågor till Peter Göransson, Brantevik:

Hur är skadeläget i truppen just nu?

– Jonas Kronqvist blev skadad (bristning i vaden, reds anm) i förra matchen och spelar inte ikväll. Men vi har en mycket bred trupp och har spelat med olika lag i varje match hittills.

Vad tror du om kvällens match?

– Höör har ett starkt lag och det blir garanterat tufft. Men spelar vi vårt eget spel ska vi kunna greja en ny seger. Specialbevakning på Lilienberg? Nej, det är inte aktuellt. Risken är då att vi tappar fokus på vårt eget spel. Lilienberg är en bra spelare men vi har en skicklig backlinje som vi litar fullt på.

Annons

Vad är du mest nöjd med hittills under säsongen?

– Hela det koncept som vi trimmat in sedan i vintras. Vi har ett kompakt försvar som det är mycket svårt att ta sig igenom. Och vi spelar bollen efter marken för att hitta lösningar i djupled i anfallsspelet. Jag är mycket nöjd med inledningen, alla poäng vi tar nu är guld värda under den långa hösten.

Om du får vara lite kräsen – vad kan bli bättre?

– Vi har varit lite sega i inledningen av matcherna, haft svårt att komma igång och släppt in lite onödiga mål. Men det såg bra ut mot Tosteberga senast.

Vilket är sydöstra Skånes bästa division 4-lag just nu?

– Det får tabellen utvisa... haha. Skämt åsido, Sjöbo har ett kanonlag med matchvinnare som Don Magnusson och Patrik Håkansson och så har de Ted Petrusson som styr och ställer på mittfältet. Det är ingen överraskning för mig att de är med i toppen.

Fem frågor till Carsten Persson, Sjöbo:

Hur är skadeläget i truppen just nu?

– Alla är fit for fight och vi har en härlig konkurrens i truppen. Vi gör dock ett par ändringar i laget inför matchen mot Veberöd. Niklas Harrysson går in i försvaret istället för Per Nilsson och Magnus Petrusson tar Niklas Björklunds plats på mittfältet.

Vad tror du om kvällens match?

Annons

– Vi har två härliga matcher framför oss. Först derby mot Veberöd ikväll och sedan Höör i nästa omgång. Vi är starka just nu och segern mot Tollarp senast var mycket viktig för fortsättningen. Innan dess var vi i en liten svacka spel- och träningsmässigt.

Vad är du mest nöjd med hittills under säsongen?

– Försvarsspelet. Vi har kommit rätt i positionerna i defensiven och bara släppt in tre mål på fyra matcher. Plus att vi har spelare som kan avgöra matcherna när spelet hackar lite. Vi är otroligt nöjda med säsongsstarten, vi visste ju inte riktigt var vi stod då vi haft ganska stor omsättning på spelare och dessutom en ny tränartrio.

Om du får vara lite kräsen – vad kan bli bättre?

– Ibland vågar vi inte spela vårt spel fullt ut. Vi blir ängsliga och slår då lite för många raka bollar och då är vi inte alla lika bra som när vi får djupledsspelet att fungera.

Vilket är sydöstra Skånes bästa division 4-lag just nu?

– Tja, det är väl Brantevik, de leder ju serien. Vi mötte dem i en träningsmatch i våras och jag såg redan då att de är ett väldigt spelskickligt lag. De är svåra att stå emot när de får spela sitt eget spel och rulla boll efter marken.

Konstantin Foussianis

FOTBOLL SYDOST
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons