Annons

Alex redo för guldfinal

Med en mindre muskelkostym och bättre uthållighet hoppas brottaren Alexander Jersgren ta ytterligare ett kliv i brottarkarriären. Men innan han brottas för en återvunnen landslagsplats på SM ska han redan i kväll försöka se till att Marsvinsholm/Pan vinner elitserien.
Sport • Publicerad 28 mars 2014
Ett muskelberg. Alexander Jersgren är förhållandevis kortvuxen men extremt muskulös. Nu ha ändrad träning få honom lättare, smidigare och mer uthålling.
Ett muskelberg. Alexander Jersgren är förhållandevis kortvuxen men extremt muskulös. Nu ha ändrad träning få honom lättare, smidigare och mer uthålling.Foto: 

Alexander Jersgren minns med viss fasa hemmamötet med kvällens motståndare, IK Sparta. Efter en misslyckad bantning blev det total ”soppatorsk” mot Anders Hallbäck. Jersgren inledde positivt men tog helt slut och var knappt vid medvetande när han förlorade matchen.

– Bantningen gick snett och det misstaget gör jag inte om. Nu brottas jag i 84-kilosklassen, säger Alexander Jersgren.

Annons

Som hoppas att ”MarsiPan” lyckas bärga elitserieguldet i kvällens upphaussade guldfinal i danspalatset Amiralen i Malmö, även om oddsen inte är de bästa efter Spartas framfart på sistone..

– Vi vann ju hemma, så det får bli vår målsättning att vinna även den här gången. Det vore fräckt att vinna elitserien, det har jag aldrig varit med om förut, säger Jersgren.

Krasslig

Han var lite krasslig förra helgen, men lovar att vara fit for fight i kvällens match.

– Det är ingenting som kan stoppa mig. Jag kan bara försöka vinna min match och sedan får vi se hur långt det räcker. Visst har Sparta ett riktigt bra lag på pappret, men vi vet inte vilka de kommer med och hur de formerar sitt lag.

Alexander Jersgren har alltid haft höga ambitioner med sin brottning. Han har brottats i landslaget och tagit internationella medaljer, men har tvingats lämna ifrån sin blågula trikå. På en mycket personlig blogg skriver han om sin tuffa kamp tillbaka till den yppersta eliten. Fortfarande är det deltagande i ett olympiskt spel som hägrar.

Mindre muskler

– Jag och min tränare har valt ett nytt träningsupplägg inför SM. Grundtanken handlar om att jag inte ska lägga på mig så mycket muskler utan tvärtom gå ner några kilon och bli snabbare. Jag ska köra mer smidighetsträning och kroppsgymnastik och mindre gymträning med vikter. Förhoppningsvis ger det mer ”sega” muskler och jag blir mer uthållig.

– Har man för stora muskler är det lätt att dra på sig mjölksyra. Nu hoppas jag att mina muskler kanske blir något mindre men mer funktionella, avslutar Jersgren, en av nyckelbrottarna i kvällens guldfinal i Malmö.

Lina Campbell
Jan Ohlsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons