Annons

Amerikansk seger även utan Biles

Artistisk gymnastik • Publicerad 29 juli 2021
Sunisa Lee kramas om av lagkamraden Jade Carey efter mångkampen som gav henne guld.
Sunisa Lee kramas om av lagkamraden Jade Carey efter mångkampen som gav henne guld.Foto: Ashley Landis/AP/TT

Storstjärnan Simone Biles strök sig från mångkampen i OS. Men det blev amerikansk seger ändå – genom den 18-åriga Sunisa Lee som gör sitt första OS.

Hon vann efter avgörandet i den sista grenen fristående. Det skiljde bara 0,5 poäng mellan ettan Lee och fyran Angelina Melnikova inför den sista grenen.

Annons

Lee fick inte den högsta poängen i fristående men höll undan och vann med 0,135 poäng före brasilianskan Rebeca Andrade, som gjorde några missar i sitt program.

Ryskan Angelina Melnikova tog brons. Det blev också ryskt på fjärde plats genom Vladislava Urazova som var 0,467 poäng efter segrarinnan.

Lee var med i det amerikanska mångkampslaget som tog silver efter att Biles lämnat tävlingen efter en gren. Biles angav psykisk ohälsa som skäl till att lämna tävlingen och till att hon senare strök sig i den individuella mångkampen.

Det är femte OS i följd som en amerikanska vinner den prestigefyllda mångkampen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons