Annons

Anders långt från Ullevi

Sverige mot Portugal i fotboll. Det för nästan osökt tankarna till Benficaproffset Anders Andersson. Men när det blåses till spel i morgondagens landskamp är Anders långt i från Ullevi och en plats i det svenska laget.
Sport • Publicerad 15 oktober 2002

Sedan han återvände till Lissabon efter sommaruppehållet har han haft svårt att övertyga tränaren om sin förträfflighet och väntar fortfarande på sitt första inhopp i ligaspelet. - Jag misströstar inte och ser inte min situationen som helt hopplös. Men jag vill spela fotboll och i somras fanns det vissa spekulationer i media om ett klubbyte. Just nu är spelarmarknaden stängd men vi får väl se vad som händer i vinter. Jag har fortfarande ett ganska gott namn i Europa och tror på min egen kapacitet. - Det viktiga just nu är att kämpa på och inte tappa sugen. Utifrån hur det går på träningarna borde jag få chansen, säger Anders Andersson till YA-sporten. Under de senaste dagarna har Svenstorpsgrabben dock fått sitt visa upp sin fallenhet. Samtidigt som de europeiska länderna EM-kvalade passade Benfica på att träningsspela i Schweiz. Några av de bästa spelarna i stjärnspäckade Benfica var sysselsatta med landslagsspel på olika håll och då fick Anders Andersson en hel del speltid. Först besegrades Servette (2-1) och sedan Xamax Neuchatel (5-0). Dessutom vann man över ett division 2-lag med 5-0. Anders är nöjd med sitt mittfältsspel. - Nu var landslagsspelarna borta, men det här handlade ändå matcher på en ganska hög nivå. Både Servette och Neuchatel tillhör de bästa klubbarna i schweizisk fotboll. Men när vardagen snart är tillbaks kommer situationen förmodligen att vara oförändrad för Anders Andersson. Benfica har värvat några riktiga toppspelare inför ligastarten och konkurrensen är knivskarp. Förmodligen hade ytterst få allsvenska spelare, om än någon, lyckats slå sig in i startelvan i den portugisiska storklubben som just nu ligger tvåa i ligan. - Jag är en fotbollsspelare och vill spela fotboll. Ur den aspekten är det inte någon idealisk situation för mig. Å andra sidan stortrivs jag med livet här nere. Vi bor jättefint, har många goda vänner och tjänar bra med pengar. Om jag var 35-36 hade allt varit perfekt, men jag drivs fortfarande av ambitionen att spela fotboll på en hög nivå. Han följer Malmö FF:s guldjakt och hoppas innerligt på en ljusblå SM-seger. - Det hade varit fantastiskt kul. Jag är fortfarande ljusblå i hjärtat, ja, och så grönvit, förstås, avslutar Anders med en snygg passning till moderklubben Svenstorps IF.

Jan Andersson jan.andersson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons