Annons

Andersson hoppas på Ibrahimovic i landslaget

Janne Andersson har starka anfallsalternativ i Dejan Kulusevski och Alexander Isak.
Men vad händer om VM-kvaltruppen även spetsas med en Zlatan Ibrahimovic?
Fotboll • Publicerad 1 juli 2021
Zlatan Ibrahimovic och förbundskapten Janne Andersson under fotbollslandslagets träning inför träningslandskampen mot Estland. Arkivbild.
Zlatan Ibrahimovic och förbundskapten Janne Andersson under fotbollslandslagets träning inför träningslandskampen mot Estland. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Zlatan Ibrahimovic tvingades lämna återbud till sommarens fotbolls-EM på grund av en knäskada.

Sedan dess har stjärnan opererats och nu rehabiliterar han sig för fullt. Målet är att ta sig tillbaka och spela VM med Sverige 2022.

Annons

– Jag har inte gjort ett mål i VM-slutspel. Jag ska slå den nollan, sade Ibrahimovic på en presskonferens i samband med landslagsåterkomsten i slutet på mars.

Under EM-slutspelet, där Sverige åkte ut i åttondelsfinalen mot Ukraina, visade Alexander Isak och Dejan Kulusevski både att de håller – och stundtals glänser – på den högsta nivån.

När Janne Andersson blickar fram mot de kommande VM-kvalmatcherna, som inleds mot Spanien den 2 september, är han hoppfull om att kunna laborera med alla tre som anfallsalternativ.

– Det är intressanta alternativ. Vi har kontakt med Zlatan och vi får se hur läget är och vad han säger. Jag vet inte hur hans rehab ser ut. Vi har haft kontakt under mästerskapet också, men inte så mycket om honom mer än att han tyckte det var kul att vi gjorde det bra, säger han.

Zlatan Ibrahimovic kommer att vara 41 år när Sverige går in i en eventuell VM-turnering 2022.

– Man ska ha respekt för hans ålder, så vi får se vad som händer. Ingen blir gladare än jag om jag får många bra alternativ. Så får vi ställa upp det som blir bäst.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons