Andra raka för IFK Ystad

Hoppet lever för IFK Ystad som tog andra raka segern då man följde upp bortasegern mot Djurgården med att krossa Hästö med 38–20 (21–9). Och det återigen nyförvärven som utmärkte sig.
Sport • Publicerad 14 januari 2012
Alexander Hansen vilade första halvleken men var strålande i andra med fyra mål. I den första var kollegan på samma kant Hampus Andersson minst lika imponerande.
Alexander Hansen vilade första halvleken men var strålande i andra med fyra mål. I den första var kollegan på samma kant Hampus Andersson minst lika imponerande.Foto: Sprisse Nilsson

I den första halvleken hade hemvändaren André Olsson rena lekstugan och antecknade sig för inte mindre än åtta mål före pausvilan. Totalt kom han upp i tio fullträffar innan matchen var slut,.

Ett anat nytillskott som imponerade var målvakten Torbjörn Jacobsson som förutom en rad räddningar också svarade för en mängd målgivande kontringsutkast.

Också mittnian från Malmö Richard Eriksson stortrivdes i Österporthallen och gjorde sju mål.

Men också de övriga spelare tog för sig, inte då minst kantkillarna som svarade för en mängd kontringsmål.

- Ännu ett steg i rätt riktning jämfört med förra matchen och två nya spelare (André Olsson och Per Ögren) som kom bra in i det och som tog för sig på bästa sätt. Per gjorde kanske inte så många mål själv men stod bra i försvaret, menade en nöjd IFK-tränare Robert Andersson som med den här segern börjar skymta ljuset i tunneln.

I nästa omgång väntar en riktig fyrapoängsmatch när IFK Ystad gästar Trelleborg. En riktig ödesmatch för båda lagen.

Mer om matchen mot Hästö i måndagens papperstidning.

Maria Sällberg
Jan Andersson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.