Andra raka för Skivarp

Skivarps GIF har fått en bra start på säsongen. I går tog laget sin andra raka trepoängare genom att hemmaslå Brösarp med 2-1 (2-0) i en jämn och sevärd match.
Sport • Publicerad 26 april 2002

- En bra match där det egentligen kunde gått hur som helst. Det var tillfälligheter som avgjorde, ansåg Skivarps tränare Magnus Jacobsson och fick medhåll av kollegan i Brösarp, Per-Ola Lindkvist. - Jag tycker att vi var värda minst en poäng. Men vi har förstås inte råd att bränna lägen som vi gjorde i första halvlek, menade Per-Ola. Hemmalaget började bäst med bra tempo i spelet och fina individuella prestationer, inte minst från mittfältarnas sida. Brösarp fick till en början mest försvara sig men gjorde det mycket bra. Efter hand höjde sig gästerna och visade även prov på sina offensiva kvalitéer. Inom loppet av fem minuter hade Brösarp fyra potentiella lägen. Fredrik Nilsson stod för tre av dem men den bästa möjligheten hade Joakim Norlander som kom helt fri med Stefan Hansen i Skivarpsmålet. - Stefan räddade oss verkligen i den vevan, fortsatte Magnus. Bara minuterna efter Brösarps chansperiod stack Skivarp upp och fixade en straff. Johan Thorén blev nedtryckt inne i straffområdet och slog själv dit ledningsbollen. Knappt hade måljublen ebbat ut förrän det var dags för 2-0. Ett flackt inlägg från vänsterkanten ställde till oreda och missförstånd i Brösarps bakre linjer. Två försvarare plus målvakten Olof Arnesson var i kamp med Skivarps Martin Öien. Martin var aldrig på bollen men stressade fram Brösarp till ett självmål. - Vi hade vår avgjort bästa period i första halvlek så det är klart att det var lite surt att få två mål i nacken direkt efter det att vi själva haft så fina möjligheter, menade Per-Ola vidare. Skivarp började bäst även i andra halvlek men Brösarp kom igen och fick spelet att stämma betydligt bättre undan för undan. Lagets främste, Kenneth Kronbäck, hade sånär passerat Stefan Hansen och Tobias Krantz missade ett bra skottläge. Utdelningen kom dock när samme Krantz satte foten till ett inlägg från Johan Andersson i den 71:a minuten. Bortalaget kom emellertid inte närmare än så. Faktum är att någon riktigt het kvitteringschans aldrig vaskades fram. I stället vägde vågskålen över till Skivarps fördel i slutet med bland annat två ribbträffar. - Jag blev lite orolig när de gjorde 2-1 men det var ju i stället vi som tog över igen. Kan vi bara få lite mer stabilitet i backlinjen ska det nog kunna gå riktigt bra framöver, avslutade Magnus optimistiskt. Skivarp-Brösarp 2-1 (2-0) Målen: 1-0 Johan Thorén (str), 2-0 självmål, 2-1 Tobias Krantz.

Fredrik Sörensson fredrik.sorensson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.