Andreas Ohlsson Österlenmästare i pingis

(uppdaterad version 22.49) Andreas Ohlsson trivs i Österlenmästerskapen. Efter helgens spel i Borrby sporthall kan Gröstorps pingisess lägga ytterligare två titlar till sin redan digra samling.
Sport • Publicerad 24 mars 2002

Precis som i fjor vann Andreas både singel och dubbel i herrklassen. - Det flöt på bra. Österlenmästerskapen är ingen tävling som man tränar extra för direkt men om klubben ställer upp för mig så ställer jag upp tillbaka, sa den dubbla Österlenmästaren. Förra året besegrade han Zhao Guo Rong i singelfinalen. Den här gången blev det inget finalmöte med klubbens nuvarande kines, Chang Bo. Bosse, han kallas så, fick nämligen en obehaglig överraskning i semifinalen där Martin Persson, också Gröstorp, skrällde och vann. Martin Persson var turneringens stora utropstecken och stod upp bra även i finalen mot Andreas Ohlsson. Andreas, som besegrade klubbkompisen Niclas Almström i sin semi, drog dock det längsta strået och vann femte och avgörande set med klara 11-3. - Normalt sett får jag mycket på min serve men inte den här gången. Vi tränar ihop och känner varandra så pass bra att det inte blir något vidare spel, förklarade Andreas Ohlsson. Inte helt oväntat var det en stor Gröstorpsdominans i herrklasserna. I dubbelfinalen var det två par från Simrishamnsklubben som gjorde upp. Andreas Ohlsson och Niclas Almström besegrade Martin Persson och Fredrik Malmgren med 3-1 i set. - Det enda setet vi förlorade under hela dubbelturneringen, påpekade Andreas som snart ska inleda förhandlingar med Gröstorp om framtiden. - Mycket tyder på att jag stannar kvar i klubben, berättade han. 107 deltagare gjorde upp i 18 klasser i Borrby sporthall där IF Ale höll i trådarna.

Patrik Nyström patrik.nystrom@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.