Annons

Tangerat personbästa av Anger – målfoto från pallen

Edvin Anger är redan uttagen till längd-VM i slovenska Planica i februari. I den näst sista sprinten innan mästerskapet visade 20-åringen prov på fin form med att tangera sitt personbästa i världscupen när han blev fyra.
Längdskidor • Publicerad 28 januari 2023
Edvin Anger tog sig till världscupfinal för första gången i klassisk stil.
Edvin Anger tog sig till världscupfinal för första gången i klassisk stil.Foto: Laurent Gillieron/AP/TT

Anger tog sig till sin första världscupfinal i klassisk stil när sprinten i franska Les Rousses avgjordes, hans tredje totalt, på ett imponerande sätt.

Anger hade fjärde bästa tid i kvalet och lyckades, efter en tuff semifinal där han ställdes mot superstjärnorna Johannes Høsflot Klæbo från Norge och fransmannen Richard Jouve, ta sig vidare till final på tid.

Annons

I finalen var han länge med och låg tätt i rygg på de bägge favoriterna, men på upploppet blev det en kamp om tredjeplatsen med Pål Golberg.

Anger och Golberg fick till slut exakt samma tid, men norrmannen bedömdes vara precis före på målfotot.

– Jag har sett några bilder och förstår fortfarande inte hur de kan skilja på mig och Pål. Det är synd, säger han i Viaplay.

– Det är ju jättefrustrerande såklart. Det (första pallplatsen) kommer, men jag hade väldigt gärna stått där uppe (på pallen) i dag. Det börjar närma sig men det är inte roligt när det blir såhär.

Det är Angers andra fjärdeplats för säsongen, och karriären, han har lyckats bli både fyra och femma i fri stil.

I kampen om segern var det hemmaåkaren Jouve som drog det längsta strået och vann, nio hundradelar före Klæbo, till den jublande publikens glädje.

– Det betyder mycket för sporten framöver, det är roligt att de får en hemmaseger men jag hade gärna stått där i dag, säger Anger.

Marcus Grate, Johan Häggström och Oskar Svensson gick också vidare från kvalet. Den förstnämnda tog sig till semifinal medan de andra två åkte ut i kvartsfinal.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons