Annons

Animals slet sönder Tomelilla

Tomelilla BK åkte på en riktig chockförlust hemma i Suxxesshallen. Gästande Animals från Klippan slet sönder hemmalaget riktigt ordentligt och vann med hela 16–4. Siffror som man inte trodde var möjliga, då Tomelilla är ett starkt hemmalag.
Sport • Publicerad 1 februari 2010

"Djuren" från Klippan är inte ens ett topplag i sin grupp och bara vunnit fem matcher denna säsong. Att de skulle ha en rimlig chans i Tomelilla var knappast väntat.Redan i första serien slog gästerna klorna i bytet. Man skakade om Tomelilla som hade svårt att vakna. 1 493 poäng är väl inte godkänt av TBK medan Animals 1610 definitivt är det. Dock bara 3–2 till gästerna och man trodde hemmalaget skulle ana risken i den här matchen.

Animals fortsatte emellertid att slita stora sår i Tomelillakroppen. Andra serien var siffermässigt betydligt jämnare, men marginalerna var på gästernas sida den här gången och 4–1 i den innebar ledning med 7–3.

Annons

Avgörandet kom i tredje serien. TBK var åter nere på siffror en bra bit under 1 500 poäng och någon poäng fick man inte med sig. 5–0 till Animals innebar att segern var klar och en högst oväntad sådan.

Att underlaget inte passar Tomelillaspelarna står väl klart efter den här matchen. Förra lördagen var ett bottennapp, men denna lördag var det ännu värre. Jörgen Fröberg trivs åtminstone. Han var åter bäst, nu med 849 poäng.

I övrigt går det tyngre. Ingen annan var över 800 poäng och frågan är hur länge man fortsätter på det här viset. Ett mellanting från i höstas och nu är väl det bästa om man kan hitta det hela. För inte ska spelare i ett topplag i division 1 slå under 700 poäng på hemmaplan.

Hos Animals var det bredare leenden. Jan-Åke Nilsson gjorde fyra jämna och goda serier och passerade 900 gränsen med nio käglor tillgodo. Ytterligare tre över 800 poäng var också en anledning till de två poängen.

Thomas Persson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons