Annons

Anis ska hålla siffrorna nere

16-årige Anis Beso är en av fem nya spelare i Spjutstorps IF i år. Tidigare har han spelat ungdomsfotboll i Tomelilla och nu kastas han alltså rakt in i seniorernas hetluft. – Det ser bra ut i år. Vi har många unga spelare och det är bra. Det är vi som är framtiden, säger Beso.
Sport • Publicerad 18 januari 2005
I år har Anis Beso tagit steget från Tomelilla till Spjutstorp och från ungdoms- till seniorfotboll. Och han tror själv att han tar greppet direkt om platsen som förstemålvakt i den nya klubben.BILD: JAN-OLLE PERSSONFoto: 

Förra säsongen hade Spjutstorp problem med försvarsspelet. Alldeles för många baklängesmål var av det slaget som skulle göra varje tränare frustrerad. Och i år vill tränare Leif Lindh att det ska bli bättring på den fronten.

– Vi släppte in för många enkla mål i fjor. Det blir lätt så när man inte är fokuserad i alla lägen, säger Lindh.

Annons

Nya målvakten Anis Beso har alltså ett konkret uppdrag direkt. Att hålla nere siffrorna i antalet baklängesmål. Och han tror på sig själv, även om han menar att han inte själv kan göra jobbet.

– Jag är bra på att plocka ner bollar och jag är bra på linjen och jag snackar mycket. Men försvararna måste också snacka mycket med varandra, säger Beso. Den förre Tomelillamålvakten valde Spjutstorp bland annat för att han känner många i laget sedan innan. Och årets upplaga av Spjutstorp är knappast lastgamla. Många är unga, viljestarka och svårbedömda.

– Anis Beso är ett oskrivet kort så här långt. Men han kan få en kick av att spela seniorfotboll. Det är ett stort steg men han har kvalitet att bli riktigt bra, säger Lindh.

Ungdomligheten i laget är emellertid inte total. Det finns en del gamla rävar och just mixen av gammalt och ungt gör att Lindh tror att hans mannar kan bli slagkraftiga i år. Han beskriver laget som ett samspelt kollektiv där man hjälper varandra i vått och torrt.

Och siktet är inställt på den absoluta toppen.

– Ja, man måste spänna bågen. Man ska se uppåt och inte neråt i tabellen och vill det sig väl kan det gå hela loppet fram, säger Lindh.

Förra årets fjärdeplats duger alltså inte som målsättning. Ett uttalat mål är att Spjutstorp åtminstone ska bli bättre än förra året. Men för att Leif Lindh ska bli riktigt belåten krävs mer än så.

– Om jag ska bli riktigt nöjd så ska vi vinna serien. Men det viktigaste är att vi i alla fall blir ett bättre lag än i fjor, både i spel och i träningsflit, säger Lindh.

För att uppnå de höga målsättningarna lovar också Lindh att drilla sitt lag hårt under vinterträningen. Det är disciplin och fokusering som gäller för att laget ska ligga i topp. Och för att målskillnad ska bli imponerande.

Ulf Gummesson

Annons

073-700 54 62

ulf.gummesson@allehandasyd.se

FOTBOLL SPJUTSTORP
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons