YIF bäst i Ystad efter IFK-kollaps: ”Gör Anders till en världsmålvakt”

Sport Artikeln publicerades
Foto: Andreas Hillergren/TT

Ystads IF är bäst i stan. YIF vann fredagens heta derby mot IFK med 28-23 efter en formidabel vändning i den andra halvleken. IFK ledde med 14-12 efter 30 minuter men orkade inte hålla undan för ett YIF som kom ut till spel som ett helt nytt lag efter paus.

I YIF gjorde Ludvig Hallbäck en strålande andra halvlek. Ludde kom upp i sju mål och firade stora triumfer med sina snabba fötter. Anders Persson växte undan för undan och såg till att YIF vann målvaktsmatchen klart.

I IFK Ystad var Jonathan Mollerup mycket svårstoppad i den första halvlek. Men sedan gjorde YIF läxan och höll dansken i strama tyglar.

Sebastian Seifert, tränare i IFK, var mycket besviken efter slutsignalen.

– Det är klart att det är tungt att förlora. Vi har inga räddningar i den andra halvleken och gör Anders Persson till en världsmålvakt.

– Efter paus blir vi stressade av att vi inte sätter dit bollarna. Vi får en dålig start och går ner väldigt i tempo, säger Seifert till CMore.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.