Annons

Artemis kvalar till division 1

För första gången på 15 år kommer SS Artemis att kvala till division 1. Efter den fjärde och sista omgången i division 2 står det klart att Tomelillaklubben får vara med och slåss om en plats i ettan.
Sport • Publicerad 31 mars 2003

- När säsongen började trodde jag inte att det kunde gå så här. Vi är väldigt glada över att vara med i det fina sällskapet, sa Artemistränaren Dan Eliasson. Andra helgen i maj är det dags för division 1-kval i Lund. Artemis tävlar då mot division 2-segraren Poseidon samt division 1-klubbarna Hajen och Triton. - Vi ska åka dit och göra vad vi kan men division 2 är nog en lagom nivå för en klubb som Artemis, påpekade Dan Eliasson. Hur det än går i kvalet kan Artemis stoltsera med att vara bäst i sydöst. - Det räcker långt. Ystads SS kom på fjärde plats i division 2 och är således inte längre bäst i området, i alla fall inte när det gäller seriesim. I seriesim är det de yngre förmågorna som får visa upp sig. Tre åldersklasser, 88-89, 90-91 och 92 och yngre, ingår i tävlingen. På den fronten har Artemis gjort enorma framsteg de senaste åren. - Bland annat tror jag att det beror på våra engagerade föräldrar. Jag skulle vilja säga att de är unika på så sätt att de inte tittar enbart på sitt eget barn utan även på andras. Det finns en stor glädje i vår verksamhet. Jag trivs jättebra i Tomelilla och vill gärna fortsätta i klubben. Några individuella prestationer från helgens omgång i Vellinge ville Dan Eliasson inte lyfta fram. I stället påpekade han: - Seriesim är en lagtävling. Varje individ är viktig. Han var tidigare tränare i YSS och hade då många adepter som simmade på hög nivå. Det skulle han vilja uppleva i Tomelilla också. - Det är ju alltid skoj att slåss mot Sverige. Poseidon från Lund tog hand om segern i division 2 på 1 801 poäng före Artemis på 1 655. För Ystads del slutade både omgången och slutställningen med en fjärdeplats, vilket var helt enligt tränaren Ronny Anderssons planer. - Vi ville inte kvala uppåt och vi ville inte kvala neråt. Division 2 passar oss alldeles utmärkt. Ystad hade en hård kamp med arrangörsklubben Vellinge om fjärdeplatsen och drog det längsta strået med 7,5 poängs marginal. Därmed slapp Ystad kvala för att hålla sig kvar i tvåan. - Vi har inget större intresse av att gå upp i ettan men samtidigt vill vi inte åka för långt ner i seriesystemet. Seriesim är främst bra för att se hur återväxten ser ut och vad vi märker är att vi skulle behöva lite fler pojkar. Från serieavslutningen gladdes YSS-ledaren mest åt att de yngre simmarna närmat sig sina motståndare tidsmässigt. Även placeringsmässigt gick det bra för många simmare, bland annat för Johan Ek, Natalie Nilsson och Josefin Håbbe-Torold som tog två guld vardera.

Patrik Nyström patrik.nystrom@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons