Annons

Återkval för Henna Johansson

Sveriges Henna Johansson får en ny chans i OS-brottningen – och därmed möjlighet att ta brons.
Så lyder beskedet efter att hennes tidigare motståndare, hemmahoppet Yukako Kawai, gått till final.
Brottning • Publicerad 3 augusti 2021
Henna Johansson förlorade mot Yukako Kawai, Japan, i kvartsfinal brottningens 62-kilosklass under sommar-OS i Tokyo.Foto: Henrik Montgomery/TT

Henna Johansson förlorade under tisdagen kvartsfinalen, då japanskan fick ordentligt övertag och vann med 10–2 i i 62-kilosklassen på brottningsarenan Makuharimässan.

– Hon var väldigt mycket starkare än jag förväntade mig, sade Henna Johansson efter förlusten.

Annons

Därmed rykte också guldchansen i 62-kilosklassen för Sverige. Men än är loppet inte kört – enligt brottningsregler blir det återkval för Henna Johansson eftersom japanskan är redo för final.

Johansson vann tisdagens första omgång i 62-kilosklassen med 5–1 mot tunisiskan Marwa Amri i åttondelsfinalen i fristilsbrottningen.

Henna Johansson gör sitt tredje raka OS. Kvotplatsen till OS i Tokyo säkrades efter att hon tagit brons i VM i Kazakstan 2019.

I OS i Rio 2016 blev Johansson utslagen efter tre matcher och hamnade på tionde plats.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons