Annons

Atsu saknas ännu efter jordbävningen i Turkiet

Före detta Chelsea-spelaren Christian Atsu saknas fortfarande efter jordbävningarna i Turkiet, enligt hans turkiska klubb Hatayspor.
– Jag har inga goda nyheter, han har fortfarande inte hittats under spillrorna, säger Hatayspors chef Volkan Demirel till AFP.
Sport • Publicerad 9 februari 2023
Christian Atsu, i rött, saknas efter måndagens kraftiga jordbävningar i Turkiet. Arkivbild.
Christian Atsu, i rött, saknas efter måndagens kraftiga jordbävningar i Turkiet. Arkivbild.Foto: Matthias Schrader/AP/TT

Det har kommit motstridiga uppgifter om Atsus försvinnande.

På tisdagen skrev Ghanas fotbollsförbund på Twitter att Atsu är vid liv, efter att ha räddats ur rasmassorna efter jordbävningen som drabbade Turkiet natten till måndagen.

Annons

På onsdagen säger Atsus agent Gaynor Frascione att det fortfarande är oklart om Atsu lever.

– Vi vet inte. Alla försöker hitta den vårdcentral där han skulle kunna vara.

– Det fanns också 18 ghananska studenter i den här byggnaden. Ambassadören för Turkiet sade att han var räddad, en läkare gjorde ett uttalande, men det är total kaos, säger Frascione till AFP.

Atsu tillhörde Premier League-klubben Chelsea mellan 2013 och 2017 och lånades under tiden ut till klubbar som Everton och Newcastle. Bland annat var han med och spelade upp Newcastle till högstaligan säsongen 2016–17.

Han har också gjort 60 A-landskamper för Ghana, den senaste 2019.

Måndagens jordbävningar har orsakat enorm förödelse i Turkiet och Syrien. Över 11 200 människor har dött i katastrofen, enligt nyhetsbyrån AFP. Enligt många experter kommer den siffran att stiga. Tiotusentals har skadats.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons