Åtta sydöstbrottare i USM

Fyra brottare från Marsvinsholm, tre från Pan samt en Skurupsbrottare som representerar Svedala. Där har ni det sydöstskånska inslaget i ungdoms-SM i Örebro som avgörs i helgen.
Sport • Publicerad 27 februari 2003

I det här tuffa sammanhanget skall vi nog inte ha för stora förhoppningar på sydöstgrabbarna eftersom de flesta är förstaårsungdomar. Men visst finns det medaljkandidater! Störst medaljchans har förmodligen Keith Malmberg, Skurupskillen som numera tävlar för Svedala. Keith ställer upp i 50 kilo. - Jag är väldigt imponerad av Keith. Han är ruggigt bra. Och trots att han fortfarande är pojkbrottare har han helt klart en medaljchans, säger Bo Andersson, ungdomsledare i Pan som väl känner till den unge Skurupsbrottaren. Och Bo hoppas också att hans tre egna adepter, Tobias Erlandsson i 58 kilo, Robin Andersson i 54 kilo samt Emil Paulsson i 85 kilo, skall lyckas bra i Örebro. - Störst chans har nog Tobias Erlandsson även om han gått upp en viktklass. Han vann ju Glentons mästarmöte. Robin har dessvärre haft körtelfeber men kan kanske överraska. Och Emil Paulsson tror jag kan bli bland de åtta främsta, fortsätter Bo Andersson. Marsvinsholm åker upp med fyra brottare. - Tycker inte man skall ha för stora förväntningar på våra killar även om de visst kan vinna en del matcher om de brottas bra. De har visat i andra sammanhang att de hävdar sig bra som exempelvis i Mälarcupen och i Glentons. Men här blir det ändån rätt tufft för samtliga, säger Robert Persson, ungdomsansvarig i Marsvinsholm. De fyra som Marsvinsholm skickar i elden är Linus och Kim Karlsson i 54 kilo, Mattias Erlandsson i 69 och Sebastian Lönnborn i 76. Egentligen skulle Marsvinsholm ha åkt till Mellringehallen i Örebro med ytterligare en brottare men Andreas Nilsson i 52 kilo har tackat nej då han är på skidsemester. - Verkligen synd. Andreas hade varit vårt riktigt stora medaljhopp, avslutar Robban.

Jan Andersson jan.andersson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.