Annons

Avkast: Hammarby - YIF

Sport • Publicerad 1 mars 2014

När: Söndag klockan 16.

Var: I Eriksdalshallen i Stockholm.

Annons

Vad: Elitseriematch mellan Hammarby IF och Ystads IF.

Läget i lagen

I Hammarby är det endast Anders Wiik-Rydberg som är osäker på spel efter en hjärnskakning senast mot Lugi.

Ystads IF saknar långtidsskadade Pierre Hammarstrand, Kristoffer Ohlsson och Andreas Thynell.

Tränarsnack

Kalle Matsson, tränare i Hammarby: ”YIF har en väldigt hög högsta nivå och är nog så bra som vilket lag som helst. Det är inte alltid de kommer upp till den nivån bara. Men vi får anta att de är på den nivån när de spelar mot oss och att det blir en tuff match. YIF:s försvarsspel orsakar alltid problem. Vi måste lyckas med helheten. Allt från målvaktsspel till anfallsspel måste sitta.”

Mats Engblom, tränare i Ystads IF: ”Hammarby har gjort en riktigt bra säsong. De har ett väldigt offensivt försvarsspel. De är bra på att utnyttja andra lags tekniska fel och gå på kontringar. Men de är också bra på att variera i sitt spel och har bra halvdistansskott. Vi hade problem med deras försvarsspel i hemmamötet. För oss gäller det att hitta rätt i vårt anfallsspel så att det inte blir som senast mot Redbergslid.”

YA:s åsikt

Trenden att YIF har svårt mot högre placerade lag är tyvärr konstant och med tanke på hur svårt man hade det mot RIK:s offensiva försvar finns det inte mycket som talar för att det ska gå bättre nu. Chansen kan ligga i att Hammarby i och med segern senast mot Lugi kan ”sväva på moln” och att man dessutom förankrade sin slutspelsplats.

Omgången

Annons

I lördags: Kristianstad–Lugi (18).

Söndag: Hammarby–Ystads IF (16), Önnered–Guif (16.15).

Måndag 3 mars: Drott–Rimbo, H43–Alingsås, Skövde–Malmö (alla 19), Redbergslid–Sävehof (19.16).

INTERNAL INTERNAL
Peter Lindgren
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons