Axeln känns bättre för superhet Kim

En axel som känns allt bättre och en superinsats i helgen i Champions League då Kif Kolding slog Flensburg med 14 mål.Efter en längre tids skademörker går Kim Andersson onekligen mot ljusare tider!
Sport • Publicerad 30 september 2014
Kim Andersson är riktigt på gång. Med Seth Ronlands hjälp har han börjat få bukt med sin krånglande axel och i helgen var han med och sänkte Flensburg i Champions League. Framstegen gör att man kan börja hoppas på en Kim i VM i Qatar.
Kim Andersson är riktigt på gång. Med Seth Ronlands hjälp har han börjat få bukt med sin krånglande axel och i helgen var han med och sänkte Flensburg i Champions League. Framstegen gör att man kan börja hoppas på en Kim i VM i Qatar.Foto: Foto: Tommy Svensson

Efter en längre tids skadebekymmer med en krånglande axel således är Ystadskillen Kim Andersson riktigt på G igen.

Mycket tack vare en ny typ av rehabträning har axeln blivit successivt bättre och efter att enbart kunnat spela i försvaret under säsongupptakten har han nu också mer och mer kunnat delta i det offensiva spelet.

Och som han gjort det!

I helgen fick han pris som bäste spelare när Kif Kolding utklassade regerande mästarna Flensburg med 35–21 i Champions League. Kim själv signerade en kanoninsats med bra spel och fem egna mål.

En prestation som således gjorde att han fick pris som bäste spelare i matchen.

– Kanske fick jag priset just med tanke på bakgrunden av att jag varit skadad. Tycker det var många som var duktiga med ett plus för Kasper Hvidt i målet.

Mötte Mattias

Insatsen mot Flensburg, med Mattias Andersson i målet men utan en fotskadad Jim Gottfridsson, var hur som helst anmärkningsvärd ur flera aspekter.

– Det var första gången den här nya konstellationen Kif Kolding slagit Flensburg och jag har aldrig tidigare varit med om att besegra Flensburg med 14 mål, säger Kim.

Var det ni som var bra eller var Flensburg mindre bra?

– Lite av båda. Tror nog att man i Flensburg inte var så nöjda med insatsen men det tar inget ifrån vår insats. Vi gjorde en riktigt bra match och var konsekventa och höll ihop spelet bra.

När det gäller Kims krånglande axel känns det bättre och bättre och han är övertygad om att en ny typ av rehabträning bidragit till förbättringen.

Tar hjälp av Ronland

Sen några veckor tillbaka har han tagit hjälp av personliga tränaren Seth Ronland.

– Jag tränade väldigt tungt innan med vikter. Det här är helt nytt för mig. Nu tränar jag med mindre vikter och jag tränar hela kroppen med ViPR-träning och får också en speciell form av massage där man inte bara passivt tar emot massage utan är aktiv själv med rörelser, säger Kim.

Att den nya träningen bidragit till förbättringen och gjort nytta är Kim övertygad om.

– Jag skulle ljuga om jag sa att den inte gjort det. Tidigare domnade armen efter några skott. I förra matchen sköt jag tolv skott och sju nu senast mot Flensburg. Det gör visserligen fortfarande lite ont när jag skjuter, men den stora skillnaden är att jag inte har ont efteråt.

Än har han emellertid en bit kvar innan han fått tillbaka den enorma skottkraft han haft tidigare och som gjort honom till en av världens absolut bästa högernior.

– Den skottkraften vet jag inte ens om jag någonsin får tillbaka. Men det skulle vara ett stort framsteg bara om jag kan spela utan smärta.

Innebär de här framstegen att du känner dig mogen för VM?

– Det vill jag låta vara osagt. Det är många duktiga spelare på min position och jag får först bli tillfrågad. Och jag vet ännu inte hur jag kommer att känna mig längre fram. Men visst, fortsätter det så här så finns det i varje fall en möjlighet att vara med i VM, avslutar Kim Andersson.

Nästa uppgift för Kim blir ligamatchen borta mot Ribe-Esbjerg på onsdag. På söndag väntar Besiktas borta i Champions League och den 9 oktober åker laget till Alingsås, också det i Champions League.

INTERNAL INTERNAL
Jan Andersson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.