Annons

Bales problem: 34 skador på sju år

Fotboll • Publicerad 20 september 2020
Gareth Bale grinar illa efter att ha blivit skadad igen. Det blev 34 skador under sju år i Real Madrid. Arkivbild.
Gareth Bale grinar illa efter att ha blivit skadad igen. Det blev 34 skador under sju år i Real Madrid. Arkivbild.Foto: Paul White/AP/TT

Ett av skälen till att Gareth Bale emellanåt fick utstå stor kritik under sina sju år i Real Madrid kan ha orsakats av den stora frånvaron på grund av skador.

Den spanska tidningen Marca har räknat ut att den 31-årige Bale under åren i Madrid haft 33 skador och inte kunnat träna normalt på grund av skadorna under 403 dagar.

Annons

Och då är inte den senaste skadan, i ett knä, medräknad. Med den närmar det sig 450 dagars rehab på sju år. Under säsongen 2016–17 var walesaren på sidlinjen i hela 129 dagar med tre skador.

Real Madrid köpte Gareth Bale av Tottenham för den då rekordstora summan 1 miljard kronor 2013. Nu lånar La Liga-laget ut honom till Tottenham.

På grund av knäskadan lär Bale inte kunna spela för Tottenham förrän i mitten av oktober.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons