Annons

Bara Borrby i andra

Pang! Pang! Pang! Pang! Effektiva Borrbys andra halvlek mot IFK Ystad var magnifik och laget tog sig säkert vidare i YA-cupen efter fyra fullträffar på kort tid. I paus stod det 0–0.
Sport • Publicerad 10 maj 2005
IFK Ystad hade mycket boll i första halvlek men skapade mest halvchanser. I andra halvlek tog Christian Ingemansson, till vänster, och hans Borrby över och bjöd på ett målfyrverkeri. BILD: JAN-OLLE PERSSON
IFK Ystad hade mycket boll i första halvlek men skapade mest halvchanser. I andra halvlek tog Christian Ingemansson, till vänster, och hans Borrby över och bjöd på ett målfyrverkeri. BILD: JAN-OLLE PERSSONFoto: 

Det såg ut som två lag som tog ut varandra. Ända tills Roger Håkansson nickade in en hörna i krysset i början av andra halvlek.

– Det målet var nog avgörande. De gick ner sig lite och trodde nog att de skulle kunna trumma på mot oss, säger Borrbys spelande tränare, Lars Blixt.

Annons

Visserligen såg det ut att bli 1–1 strax efteråt. Bollen rullade mot mål men Borrbys kapten, tillika mittback – Fredrik Olsson – rensade bort bollen i sista stund.

– Han är mycket stark och svår att bli av med. Han och Emil (Ottersten) kompletterar varandra bra också, berömmer Blixt sin kapten.

En stor del till Borrbys klara seger fanns, förutom i effektiviten, just i försvarsspelet. Under hela matchen uppträdde backlinjen stabilt.

Det gjorde däremot inte IFK Ystads försvar. Det egendomliga var bara att i första halvlek var hemmaförsvaret vattentätt. Sedan släppte man till ytor i både tid och otid.

Frågan var vad som hände med IFK i andra halvlek.

– Jag vet inte. De fick mål på en hörna och vi tog en del felbeslut och hjälpte inte varandra, säger IFK-tränaren Jonas Stridsberg, vars lag till och med var något vassare i den chansfattiga första halvleken. Borrby fortsatte att vaska fram chanser efter ledningsmålet. Och inte nog med det. När lägena bjöds, var bortaspelarna omutliga. 2–0 var ett mönsteranfall som avslutades av lille mittfältseleganten Alexander Kronström, efter passning från Elias Johansson.

3–0 kom på hörna och avslutande 4–0 var en riktig delikatess. Rivjärnet Frank Olsson, som byttes in i andra halvlek, fick en fin passning av nyttige Lars Blixt, lät bollen studsa innan han drog till bollen, som gick i en båge över IFK-målvakten och in i mål. Vackert!

– Jag får vara nöjd. 4–0 blir man stärkt av, säger Lars Blixt.

I slutet av matchen nickade Lars Blixt ihop med IFK-kaptenen Andreas Wallin och den hårda smällen fick båda spelarna att bryta matchen. Wallin fick uppsöka sjukhus. Detta av säkerhetsskäl enligt IFK-tränaren Stridsberg.

Blixt hade efteråt en rejäl bula i pannan, men menade att han trots den rejäla smällen mot huvudet mådde bra.

Annons

Ulf Gummesson

Matchfakta

IFK Ystad-Borrby IF 0–4 (0–0)

Målen:0–1 Roger Håkansson (50), 0–2, Alexander Kronström (60), 0–3 Viktor Jönsson (66), 0–4 Frank Olsson (73).

FOTBOLL YSTAD
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons