Baryard Johnsson tvåa i Mexiko

Malin Baryard Johnsson och hästen Indiana slutade på en andraplats i finalen på Global Champions Tour (GCT) i Mexiko natten mot söndagen.
Ridsport • Publicerad 24 april 2023
Malin Baryard Johnsson och hästen Indiana. Arkivbild.
Malin Baryard Johnsson och hästen Indiana. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Baryard Johnsson och Indiana red felfritt i både grundomgång och omhoppning och ekipagets tid slogs endast av Tysklands David Will som hamnade högst på pallen.

Andraplatsen gav Malin Baryard Johnsson 66 000 euro och 37 poäng vilket gör att hon nu har 99 poäng och är i ledning med fem poäng före Maikel van der Vleuten efter tre av tourens femton deltävlingar, skriver Svenska ridsportförbundet i ett pressmeddelande.

Näst bäste svensk blev Evelina Tovek på hästen Azaria Dinero som slutade på en tiondeplats. Hon ligger nu nia i totalen.

En mindre bra afton i Mexiko hade svenske Henrik von Eckermann på hästen Calizi som är en tänkt framtidshäst som von Eckermann matchat på högsta internationella nivå sedan i höstas. Ekipaget, som var långt ifrån favoriter, valde att utgå efter nedslag.

Den svenske världsettan lämnar dock Mexiko med två segrar tillsammans med Glamour Girl i bagaget.

Nästa deltävling på GCT GP rids i Madrid 14:a maj.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.