Annons

Bastian Andersson lägger av för gott

Ystads IF:s Bastian Andersson har bestämt sig för att sluta spela handboll. Det definitiva beslutet har vuxit fram under sommarens gång.
Sport • Publicerad 1 augusti 2002

Trots övertalningsförsök från Ystads IF:s sida står Bastian Andersson fast vid sitt beslut. Han kommer inte att stå till förfogande under den stundande säsongen och i värsta fall inte i framtiden heller. - Nej, nu är det finito. Det är färdigspelat för min del. Det är möjligt att jag får tillbaka suget efter handboll i framtiden men inte som det känns nu, säger Bastian. 23-årige Bastian, som har meriter från såväl junior-, som ungdoms- och A-landslag, saknade inte anbud inför den här säsongen. Förutom att YIF legat på har Stavanger, Drammen, Guif, Stavsten, IFK Malmö och H 43 förhört sig hos den gänglige vänsterhandsskytten. - Jag tog mig en rejäl funderare på proffsanbuden i Norge. Det hade säkert fungerat bra att få Patrik Liljestrand eller Marinko Kurtovic som tränare men det hade samtidigt inneburit ännu mer träning än vad jag varit van vid i YIF och det hade jag inte varit beredd att ställa upp på. Bastian menar att det är de betungande resorna som fått honom att tröttna. Att ibland sitta i buss både ett och två dygn för att spela handboll i en timme är inget som lockar längre. - Det var som roligast i juniorlandslaget men under seniortiden har det blivit svårare och svårare att motivera sig. YIF bad mig tidigare i sommar att hålla dörren öppen men nu är det som sagt definitivt att jag slutar. Därmed understryks det ytterligare att YIF står på minus på förvärvssidan. Om inget radikalt inträffar på den fronten kommer 82:orna att få bekänna färg ordentligt den här säsongen.

Jan Ohlsson jan.ohlsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons