Bastian nobbar handbollslandslaget

YIF:s storskytt Bastian Andersson tycker att det är svårt att få tiden att räcka till både för studier och handboll. I dagsläget inte hur det blir med handbollen kommande säsong och har på grund av detta valt att tackat nej till landskampen mot Norge nu i maj.
Sport • Publicerad 6 maj 2002

- Ingenting är bestämt om min fortsättning i klubblaget. Jag funderar fortfarande och har en ständig dialog med YIF. Vi får se hur det blir, säger Bastian Andersson. I övrigt ser YIF ut att få behålla truppen intakt förutom då Anders Persson som går till IFK Ystad. Och inte bara det - YIF hoppas också att kunna knyta till sig ett par rutinerade och etablerade spelare. - Vi har oerhört gott om spelare. Men av de 35 som var på den första träningen i veckan var merparten under 20 år. Så vad vi behöver är ett tillskott av spelare med kvalité, rutin och ålder så att de yngre spelarna kan växa upp i en trygg och stabil omgivning, säger Björn Jacobson som är den som är ansvarig för eventuella nyförvärv. - Vi vet vilka spelartyper som vi behöver. Och vi har flera intressant spelare som vi har varit i kontakt med. Vad vi främst behöver är en vänsternia och en målvakt, säger Björn som däremot hoppas och tror att Bastian fortsätter. Om inte finns redan en reservplan. Men YIF behöver inte går över ån när det gäller de här önskade spelartyperna. Artur Zareba är sugen på comeback och har börjat träna och kan bli ett ypperligt komplement till Nevres Besic. Och helt uteslutet är det inte att Krzysztof Fatalski trots allt fortsätter i klubben. - Han har kontrakt med oss till 15 juni. Och vi har självfallet lika stora möjligheter att förhandla med honom som alla andra klubbar, säger Björn Jacobson. I övrigt vill inte Björn kommentera enskilda spelare som enligt rykten påstås vara på gång. Men vad YA erfar har kontakt redan tagits med Fredrik "Dinne" Nilsson. Helt uteslutet är det inte att han återvänder efter en säsong i IFK Malmö.

Peter Hellemark peter.hellemark@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.