Annons

Djokovic tackar för stödet: "Uppskattat"

Novak Djokovic sitter fortsatt fast på ett ett karantänhotell i Melbourne i Australien.
Nu tackar stjärnan för stödet.
"Jag känner det och det är väldigt uppskattat", skriver han.
Tennis • Publicerad 7 januari 2022
Polis bevakar karantänsanläggningen där Novak Djokovic antas befinna sig.
Polis bevakar karantänsanläggningen där Novak Djokovic antas befinna sig.Foto: Hamish Blair/AP/TT

Serbens visum drogs in av gränspersonal på flygplatsen när han landade i Melbourne för att delta i Australian Open, då han enligt myndigheter och landets premiärminister Scott Morrison inte kunde visa upp att han var fullvaccinerad eller hade medicinsk dispens för att inte ta sprutorna.

Djokovic hade beviljats medicinsk dispens för att delta i grand slam-turneringen av australiska tennisförbundet liksom av delstaten Victorias hälsodepartement, men gränspersonalen bedömde att han inte uppnådde kraven för att få komma in i landet.

Annons

Tennisstjärnan har överklagat att han ska deporteras, ett domstolsärende som ajourneras till måndagsmorgonen lokal tid.

Supportrar har samlats både i Serbiens huvudstad Belgrad och utanför hans förmodade karantänhotell i Melbourne för att visa sitt stöd för världsettan.

"Tack till alla människor runt om i världen för ert fortsatta stöd. Jag känner det och det väldigt uppskattat", skriver han i en kort uppdatering på Instagram.

Hans pappa, Srdjan Djokovic, har jämfört situationen med när Jesus blev korsfäst, och även hans mamma Dijana Djokovic har gett sig in i debatten.

– Det är omänskligt. De behandlar honom som en fånge, säger hon.

Men det är fritt fram för serben att frivilligt lämna landet, betonar inrikesminister Karen Andrews.

– Herr Djokovic hålls inte fången i Australien. Han kan lämna när han vill om han väljer att göra så och gränsstyrkan kommer faktiskt att underlätta det, säger hon enligt ABC News.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons